В започнаха президентски избори, като в цялата страна бяха отворени над

...
В започнаха президентски избори, като в цялата страна бяха отворени над
Коментари Харесай

Започнаха изборите за президент в Сирия

В започнаха президентски избори, като в цялата страна бяха отворени над 12 000 изборни секции.
Обектите ще бъдат отворени до 19:00 с опция за удължение на работата за още пет часа, в случай че е належащо. Журналисти от целия свят и наблюдаващи, поканени от разнообразни страни, ще могат да наблюдават изборите през целия ден.
Освен сегашния държавен глава, генералният секретар на партия БААС, претенденти са и Махмуд Ахмед Мерий от вътрешната съпротива и някогашния народен представител от Социалистическата партия Абдалах Салюм Абдалах.
 Борислав Боев с разбор за обстановката в Сирия и идните избори Борислав Боев с разбор за обстановката в Сирия и идните избори
Напоследък не съм писал по близкоизточните въпроси, само че това въобще не значи, че съм спрял да ги проследявам, в противен случай. Предстоят постоянни п...
Ръководителят на Висшата правосъдна изборна комисия Самер Змейрик съобщи пред РИА Новости, че жителите на окупираната от терористите и следената от кюрдите провинция Рака ще могат да гласоподават в местата си на краткотрайно престояване. В същото време ще бъдат оборудвани две изборни секции в освободената част на провинция Идлиб в съгласуваност с губернатора и регионалната изборна комисия.
Ръководителят на делегацията на наблюдаващи от Държавната дума на Руската федерация Дмитрий Саблин съобщи пред организацията, че западните страни би трябвало да признаят правото на сирийския народ на самоопределяне и избор на предстоящ президент и да се откажат от едностранните наказания.
От своя страна ръководителят на американската делегация от Минеаполис Уайт Милър съобщи, че наличието на интернационалните наблюдаващи на президентските избори в Сирия е належащо, с цел да се добие действителна картина на протичащото се.
Представители на сирийската външна съпротива по-рано приказваха за отхвърли да вземат участие в президентските избори, а Анкара също направи изказване за нелегитимността на изборите в САР. Германия въобще забрани изборите на нейна територия. Говорителят на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Петер Стано съобщи пред РИА Новости, че Европейски Съюз е подготвен да поддържа провеждането на " свободни и почтени " избори в Сирия, само че мощно се съмнява, че те ще бъдат такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР